"Religion...

... has accualy convinced people that there's an invisible man - living in the sky - who watches everything you do, every minute of every day. And the invisble man has a list of ten thing he does not want you to do. And if you do any of these things - he has a special place, full of fire and smoke and fire and torture and anguish - where he will send you to live and burn and suffer and choke and scream and cry forever and ever to the end om time...

But he loves you!"

- Zeitgeist (George Carlin)

Tankar om tro

Varje människa på denna jord har en tro. Det är kanske inte alltid medveten, men den finns där. Det finns många som inte tror på gud, jag är en av dem. Men jag tror ändå på någonting. Jag vet inte vad det är eller vad det gör.. men det är något som får mig att behålla hoppet på livet. Det kanske är en tro på morgondagen, framtiden eller bara en tro på det goda. Utan en tro på någonting, varför ska man då leva? Om man inte har något hopp, eller någon tro på någonting alls, då har man ingenting att leva för. Man lever väl ändå för att man har en tro på något som ska hända i framtiden?

En tro, eller en övertgelse är otroligt stark. Den påverkar våra val och den påverkar även vår hälsa. Inbillar man sig själv tillräckligt länge att man har ont i huvudet, så får man till slut ont i huvudet och samma sak är det om man är övertygad om att man inte är sjuk så känner man sig ofta inte så sjuk.

Tron på att man ska lyckas med de utmaningar man får i livet är också avgörande för hur det går. Är man övertygad om att allting kommer gå dåligt och att man kommer misslyckas… ja, då kommer man antagligen misslyckas. För att lyckas i livet måste man ha en tro på sig själv, och på att man kommer att lyckas. Inställningen är otroligt viktig. Man kommer väldigt väldigt långt på bara en positiv inställning.

”Det sista som överger människan är hoppet” – sägs det.


see me


sommaren snurrar fort


Faces of London


RSS 2.0