ännu mer för länge sen


already forgot


mer värd än kulor av glas


håll i mig och släpp aldrig taget

tänk om jag faktiskt gick av



allting kommer bli bra tillslut


shortcut


ride out the storm


down comes the night


this is what i need


can you see my reflection in the snow-covered hills?


höst


Tankar om livet

Vad är egentligen meningen med livet? Varför ska man leva? Vad är poängen?


För ett tag sedan så påstod jag ha mitt egna svar på frågan ”vad är meningen med livet?” Svaret jag tänkte mig var: ”livet”. Jag tänkte alltså att meningen var att man skulle leva sitt liv så som man ville. Uppfylla sina drömmar, vara lycklig och kanske hjälpa någon annan att bli lycklig.  Men jag är inte så säker längre.

 

Jag pratade med en vän förra veckan och han sa något som verkligen fastade i mitt huvud. ”Allt som är bra tar slut”. Det är så sant. Allt som är bra, som gör att man mår bra och gör en lycklig, tar någon gång slut. Varför är det lättare att må dåligt än att må bra? Varför är det lättare att skapa olycka än lycka?

 

Så vad är poängen med livet?


Varför finns människan över huvud taget? Är det tänkt att vi ska ådstakomma någonting? Ska människorasen uppfylla något slags mål?

 

Varför ska varje individ lära sig saker, utvecklas och bli det man kallar för bra människor, när man i slutändan ändå hamnar i graven? Det här låter kanske fruktansvärt pessimistiskt och självmordsbenäget. Jag är nöjd med mitt liv, jag bara funderar och filosoferar.

 

Det enda jag ser – kanske lite pessimistiskt – människan har lyckats med är att skapa krig och elände. Visst vi har uppfunnit en jävla massa bra grejer, men i slutändan så dödar vi vår jord och gör våra människor stressade, lata, feta och olyckliga.

 

Vi lever på 2000-talet. Vi lyckas skicka upp rymdskepp till Mars. Men vi är fan inte lyckligare för det.


från andra sidan spåret


jag måste springa nu


RSS 2.0